"To keep the body in good health is a duty "

Buddha

Kambo​ is een boomkikker uit het Amazone gebied die een wasachtige slijm op zijn huid heeft. Deze slijm bevat bioactive peptides die een sterke reinigende werking op het lichaam hebben. Kambo is een krachtig medicijn dat uit de Amazone komt en jarenlang door inheemse volken wordt gebruikt en ook wel “vaccine of the forest” wordt genoemd.

 

Tegenwoordig wordt de Kambo in het westen ingezet voor diverse kwalen en ziekten waaronder:

* maag/darm klachten,

* allergieën, 

* hoge bloeddruk,

* diabetes,

* auto immuun ziektes,

* hoofdpijn 

Voor de behandeling wordt er 2 liter water gedronken. Vervolgens wordt er met een klein gloeiend stokje op het lichaam enkele gaatjes in de bovenste huidlaag gebrand, waarna het slijm op deze gaatjes wordt aangebracht.

Het proces begint, de hartslag versnelt, de energie in het lichaam wordt verhoogd. Blokkades worden voelbaar tot aan misselijkheid toe en op een gegeven moment geeft men letterlijk over, totdat alles wat op dit moment uit gewerkt moest worden, is uitgewerkt.

De kambo sessies zijn inclusief een korte Body Channeling, Rapé en Sananga.

Body Channeling

Met het medicine Rapé wordt de mind tot rust gebracht. Hierdoor kan het lichaam de boodschappen dat het heeft aan mij doorgeven, zodat ik het weer op mijn beurt door kan geven aan de persoon. De boodschappen gaan over de plek waar "panama" (negatieve energie) en de wortel van beschermingsmechanismen zich bevinden, fysieke en mentale blokkades en potentiële blokkades zich nestelen en op welke manier deze in het dagelijkse leven tot uitdrukking komen. Vaak komen er tijdens de channel sessies ook individuele oefeningen naar boven die de persoon op regelmatige basis kan toepassen als onderdeel van de Kambo integratie. Zo wordt een sessie echt op maat aangeboden. Nadat de Kambo sessie heeft plaatsgevonden, eindigen we met Sananga, een medicine dat de persoon in staat stelt weer helder op pad te gaan.

 

Rapé

Rapé is een snuff die wordt gebruikt door indianenstammen in Brazilië. Het hoofdbestanddeel is tabak. Voor deze stammen is de tabaksplant een heilige plant, de plant van het licht. Rapé is een snuff in poedervorm en bevat naast tabak nog een combinatie van andere planten.

Dit medicijn wordt gebruikt om ziekten te genezen, maar ook om negatieve energie weg te halen, het derde oog te activeren en te aarden. Rapé maakt je bewust van jouw lichaam, het hier en nu en vergroot het gevoel van aanwezig zijn in je lijf en onderdeel te zijn van het grotere geheel.

Sananga

Sananga is een krachtig medicijn dat door inheemse volken wordt gebruikt om het zicht in alle dimensies te verscherpen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de jacht om scherper te kunnen zien, ook in het donker.

 

Het medicijn bevat Ibogaine alkaloïden en is afkomstig van de wortel en schors van Tabernaemontana undulata shrub uit de Amazone. Het sap dat in beide ogen wordt gedruppeld, prikt enkele minuten. De intensiteit neemt snel af. Het vergroot je bewustzijn, activeert visioenen en bewustzijn tijdens zowel de waakse als de droomstaat. 

 

Een Kambo sessie doe je met meerdere mensen. De groepen zijn niet groot, waardoor er voldoende aandacht is voor het individu. 

 

Een sessie duurt tussen de 3 a 4 uur.

 

Om de maximale cleaning te ervaren wordt Kambo met regelmaat 3 keer achter elkaar geboekt of geboekt als voorbereiding op een ceremonie.

Kosten:  185 euro individuele sessie

              225 euro incl. Channelsessie

              330 euro duo sessie

Benieuwd naar ervaringen van gelijkgestemden, zie testimonials.